Psykoterapi

Når du gerne vil begynde i psykoterapi er det ofte vigtigt at komme i gang hurtigt. Hos mig er der meget kort ventetid!

Mange problemer kan løses, når blot vi får et klarere billede af, hvad der er galt – af hvor kæden er hoppet af for os, eller der hvor enderne bare ikke synes at mødes – der, hvor der måske ligefrem er fortvivlelse og håbløshed.

Du mangler måske nære relationer efter et liv som mobbet? Eller du mangler selvtillid på dit studie trods høje karakterer? Du er måske i knæ med stress? Du mangler måske at kunne finde ro i dig selv, sove godt om natten og turde tro på at du kan sætte grænser og lukke op der, hvor det er bedst for dig? Så kan psykoterapi hjælpe dig med at finde ind til dine egne styrker og ressourcer til at overkomme smerte, uro, angst, søvnløshed, depression.

Få et godt forhold til dig selv og dine kære

Jeg hjælper dig med at få et godt forhold til dig selv og til dine kære og til at turde møde nye mennesker, hvis du savner meningsfulde relationer og måske ønsker at udfolde ny kærlighed. Jeg hjælper dig med problemer i sexlivet, og med problemer efter mobning eller stress. Jeg hjælper dig til at sætte grænser eller lukke mere op og at kunne skelne imellem, hvornår det ene, hvornår det andet. Jeg hjælper dig med konflikter i forholdet derhjemme (med partneren, børnene, forældre eller søskende) eller på arbejdet og med forbistringer på dit studie.

Psykoterapi for unge mænd og kvinder

I mit terapilokale møder jeg yngre mænd, der har brug for hjælp til at komme ud af depression og ind i et kærligt forhold. De kan føle sig ensomme. Nogen har fundet globalt samvær i gamer-miljøet på nettet men føler sig isolerede i deres hverdag. Nogen mangler at finde fodfæste i en meningsfuld karriere og søger at finde en retning i livet. Her er min opgave at hjælpe med at finde ord for frustrationen, turde formulere og se drømmen om et mere socialt og aktivt liv, og at række ud efter samvær og knytte nye forbindelser.

Jeg hjælper unge kvinder, der mangler selvtillid trods venner, et pænt udseende og gode karakterer – her hjælper psykoterapien i høj grad til at give dem ro til at stå lidt af ræset med at passe ind og i stedet mærke efter, hvad de inderst inde ønsker og længes efter. Vi finder frem til deres indre-styring og glæden ved at gå efter egne mål og opnå selvværdsfølelse trods ydre og indre pres.

Psykoterapi for modne kvinder og mænd

I den individuelle terapi møder jeg også modne kvinder og mænd, der ønsker et dybt kærlighedsforhold, måske efter skilsmisse eller, at deres børn er blevet voksne. Det kan være svært at starte nye relationer midt i livet, og længslen efter at kunne dele sit liv med en anden kan være overvældende. Også længslen efter sex. Her søger vi sammen ind til de kerneværdier, man ønsker sig i en partner og finder frem til, hvad man i sandhed ønsker at udveksle med en anden og folde ud sammen med hende eller ham. Jeg hjælper folk igennem sår fra tidligere forhold, så modet til at indgå i nye relationer opstår.

Som moden kan man også opleve problemer i forholdet til voksne børn eller meget gamle forældre. Ansvaret kan være fortærende. I psykoterapi får man hjælp til at finde sine grænser og sige til og fra. Jeg viser, hvordan man kan sortere i de mange opgaver, prioritere i dem, og hvordan man kan lære sig at arbejde mindre, sove bedre, og nyde nuet mere.

Psykoterapi for børn og forældre

Nogen unge inviterer deres forældre med ind i terapilokalet, så jeg kan hjælpe dem med at få sagt ting til dem, som det er svært at sige alene. Eller forældre inviterer deres teenagebørn med ind i lokalet, så de kan få støtte til at forstå og møde deres børn der, hvor deres kommunikation er bristet. Andre får hjælp til at skrive de breve til elskede, som de ikke kan formulere. Nogen skal sendes, andre skal blot ligge lidt i skuffen.

I terapilokalet møder jeg også mennesker, når de er nede med alvorlig stress, lang tids arbejdsløshed eller fordi de bare ved, at de vil kunne udfolde sig selve langt mere, end de har kunnet tidligere. De ønsker måske at lære og bruge meditation, mindfulness, yoga eller drømmeforståelse i deres liv.

Psykoterapi for studerende

Jeg hjælper studerende, der har svært ved det sociale samvær på studiet, eller som har det svært med deres forældre nu, hvor de er ved at blive voksne og skal finde deres egne ben. Det kan være svært at finde kærligheden, eller at leve op til idealet om et lykkeligt liv. De kan være tvivlrådige i deres valg, og de kan være ensomme midt i mængden. Jeg hjælper dem med at finde ind til sig selv, erkende og opleve deres egne ressourcer og få styringen over deres egne liv.

Jeg har også udvekslingsstuderende på engelsk eller spansk i psykoterapi. Jeg hjælper med at ’oversætte’ nogle danske måder at studere og leve på som ung – til en hverdag, hvor den udenlandske studerende kan få sine erfaringer hjemmefra med ind. Det kan også handle om opgør med forældre, der bor i et helt andet land, mens man selv udlever nogle drømme her i Danmark.

Systemisk og kærlig terapi

I alle tilfælde og i alle møderne går vi systemisk og kærligt til værks. Der, hvor du længes efter at blive set og hørt, vil vi tage vores udgangspunkt, og sammen vil vi finde ind til kernen af problemet. Herfra folder vi løsningerne ud!

Som psykoterapeut, underviser og leder af en projekt-organisation gennem mange år, kan jeg imødekomme mange problematikker, som vi mennesker møder i livet. Privat er jeg mor, ekskone og kæreste.

Pris: 800 kr. for 60 min. / 600 for ledige og studerende.
Fleksible tider, bestil tid: +45 5382 0081 på Tagensvej 70, 2. sal, 2200 København N
Terapi over internettet, f.eks. Skype, er også mulig.

Står du i en livskrise? Ønsker du at folde dig mere ud eller at gøre status i dit liv? Søger du større ro i dit arbejde, hjælp til indre ledelse og til at bevare dit selvværd, trække grænser og håndtere stress? Psykoterapi er dit rum, hvor du får afgørende hjælp i kærlige rammer og et trygt terapeutisk forløb. Samtidigt med at du træder igennem de tunge følelser, får du plads til også at søge nye veje og inspiration, opleve dine indre muligheder og lad dem udfolde sig og vokse.

Jeg støtter dig igennem svære følelser som:
– stress
– lavt selvværd
– modløshed og depression
– angst, ensomhed, sorg
– traumatiske oplevelser
– udfordringer i seksualiteten
– knuder i parforholdet
– jalousi
– problemer i arbejdet eller på studiet
– tvivlrådighed i livets valg

Fleksible tider på hverdage efter aftale og som det passer dig. Skype-møder er også en mulighed.
Sted:
Huset for Sundhed og Balance, Tagensvej 70, 2. sal, 2200 København N
Kontakt: Solveig Thorborg, mobil; +45 5382 0081, mail: kontakt@ariadneskompas.dk

English/español:
I do therapy in English & hago terapía en español, asi que me puedes escribir y hablar en español! Find more information here.

Se mere om min baggrund for at arbejde med psykoterapi her.